15 Aralık 2020

IP Güvenlik Kamerası

Üzerinde bulunan sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp bu görüntüleri dijital veriye çevirdikten sonra ağ yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcılara ileten görüntüleme sistemine IP güvenlik kamerası sistemi denilir. IP güvenlik kameraları dijital kameralar olarak da bilinir. Kendi IP numaraları vardır ve üzerlerindeki yazılım ile tıpkı bir web sunucusu gibi hareket ederler. Güvenlik teknolojisindeki yenilikleri sunar. 

IP güvenlik kamerası temel faydaları olarak, yüksek çözünürlükte olması ve çok yüksek kalitede bir video sunması söylenebilir. IP güvenlik kameraları yüz tanıma, plaka tanıma veya dijital yakınlaştırma gibi önemli özelliklere sahiptir. Eşgal tanınması gibi olaylarda IP kameralardan güzel sonuç elde edilir. Kullanım türüne göre kablolu IP kamera ve kablosuz IP kamera olarak ikiye ayrılmaktadır.

IP kamera üzerinden gelen görüntü ve ses anlık olarak masaüstü veya dizüstü bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan izlenme imkanı sağlar. Bu iletimde sırasıyla IP kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir ve bu elektrik sinyali, IP kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir ve işlemci analog olan bu elektrik sinyalini dijital sinyale dönüştürür. IP kameralar, programlanabilir bir yapıya sahip oldukları için görüntü depolama, hareket algılama, alarm yönetimi (hırsız, yangın vb.) gibi özelliklere sahiptir.

IP Güvenlik Kamerası

IP Güvenlik Kamerası Özellikleri

İyi aydınlatılmış ortamlarda çok iyi performans gösterir. Bir IP güvenlik kamerası 10 megapiksel çözünürlüğe sahiptir. Bu nedenle görüntü IP kamera ile net olacaktır. Bu durum kamera maliyetini artırsa da ücretinin karşılığı verecektir.. IP kameralar uzun mesafelerde netlik sağlar, bu nedenle örneğin otoparklar veya depolar gibi daha büyük alanları korumak için tercih edilebilir. IP kameraların alarm ve ses giriş çıkışları bağımsız olarak yönetilirken tüm ayarları ağ üzerinden yapılabilir.

Ses çıkışına bağlanan bir hoparlör düzeneği ile kameranın montaj yapıldığı alana hitap etmek ve oradaki sesleri, kamera üzerindeki bütünleştirerek mikrofondan dinlemek mümkündür. Bu özellikleri yanı sıra, kurumların işletme ve bakım maliyetlerinin düşük olması, basit bir ara yüze sahip olması, genişlemeye ve programlamaya elverişli bir yapısı olması nedeniyle IP kameralar günümüzde daha çok tercih edilmektedir.

İçeriği beğendiniz mi? Hemen puan verin!

0 / 5 5

Hemen Paylaşın!